Description
Fattoria Poggio Alloro is a family-run organic farm where they produce: wine, extra virgin olive oil, durum wheat pasta and saffron. The Chianine breeding is the only one in the municipality of San Gimignano, it has about 50 cattle, they graze freely in the fields around the lake and are also fed with the organic products that we cultivate specifically for them such as barley, corn, oats, and hay.
Sharing is the basis of our philosophy. We like our guests to get familiar with old country traditions, to experience the beauty of nature, and enjoy the genuine and organic products of our land. A vacation or a stop at Fattoria Poggio Alloro will give you the opportunity to fully appreciate the true spirit and essence of Tuscan culture and tradition. You will soon feel at ease thanks to the warm, friendly, and cheerful atmosphere that originates from our organic lifestyle and family values.
At Fattoria Poggio Alloro you have the chance to taste our family recipes, and many local dishes and specialties that belong to the Tuscan culinary tradition. We usually cook with seasonal and organic products that come directly from the farm, all the dishes are always accompanied by the wines that we produce and bottle.
The Chianina Experience takes place every Saturday evening for dinner and is served at 20:00 with a fixed menu and includes:
- Mixed Tuscan appetizer;
- A first course (pasta, or typical soup or risotto);
- Chianina steak from our farms;
- Two seasonal side dishes;
- Dessert;
- Grappa coffee and limoncello;
- White wine: Vernaccia di San Gimignano DOCG Reserve “Le Mandorle”
- Red wine: San Gimignano Rosso DOC “Convivio”
Euro 57.00 per person including wines
Reservation required
COOKING EXPERIENCE ORGANIZED BY:
WHAT’S INCLUDED
MEETING POINT
Fattoria Poggio Alloro, Via Sant’Andrea, 23, San Gimignano SI
BOOKING METHOD AND CANCELLATION TERMS:
- Reservation required;
- For groups under 8 people there are no cancellation fees, but please notify us as soon as possible in case you are unable to come. Payment in cash or by card upon arrival.
- For groups of at least 8 people, a credit card as a guarantee (Visa or Mastercard) is required for booking; Cancellation up to 7 days before dinner is free; For cancellations from 6 days to 1 day before dinner, 30% of the total amount will be charged; In case of cancellation on the same day as dinner or no show, we charge 100% of the total amount.
REVIEWS
Bob – September 2020
” Sono cliente da moltissimi anni e ogni tanto ritorno in questa magnifica struttura. Al sabato sera serata con bistecca âfiorentinaâ. Come sempre una conferma! Antipasti magnifici, primo con ragĂš bianco di chianina da urlo, bistecca magnifica ed abbondante, dolci meravigliosi, cantuccini e vin santo, il tutto innaffiato da Vernaccia di San Gimignano e Chianti prodotti in loco! Location incantevole con tavolo vista su San Gimignano. Cibi previsti anche per intolleranti al glutine. Per finire dolce con candelina per il compleanno di una delle commensali: che volere di piuâ? Conto senza sorprese. Complimenti Signori Fioroni e soprattutto un grande in bocca al lupo e tanta salute! Un cordiale saluto e a presto!“
Bob –
Sono cliente da moltissimi anni e ogni tanto ritorno in questa magnifica struttura. Al sabato sera serata con bistecca “fiorentina”. Come sempre una conferma! Antipasti magnifici, primo con ragĂš bianco di chianina da urlo, bistecca magnifica ed abbondante, dolci meravigliosi, cantuccini e vin santo, il tutto innaffiato da Vernaccia di San Gimignano e Chianti prodotti in loco! Location incantevole con tavolo vista su San Gimignano. Cibi previsti anche per intolleranti al glutine. Per finire dolce con candelina per il compleanno di una delle commensali: che volere di piu’? Conto senza sorprese. Complimenti Signori Fioroni e soprattutto un grande in bocca al lupo e tanta salute! Un cordiale saluto e a presto!
Rob –
This is the fifth year in a row that we how to this amazing Fattoria. They prepare all the dishes with so much love which you can taste.
Lisa –
Ci siamo andati apposta in questo ristorante per mangiare la tipica bistecca fiorentina. Inoltre alla fiorentina ci è stato servito un vasto menĂš tipico a quattro portate accompagnato da un vino bianco, vino rosso, vin santo, acqua, caffè e grappa. Tutto incluso nel menu. Dopo ogni portata si aveveva la possibilitĂ di avere un supplement e anche da bere (vino, acqua) c’era sempre abbastanza. Ci siamo trovati buonissimi!
coletted791 –
Ho cenato in questa fattoria di sabato sera, non câè possibilitĂ di scelta alla carta ma solo il menĂš fisso.
Antipasti ottimi, i crostini fatti alla vecchia maniera eccezionali, primo un poâ sotto tono rispetto alle portare precedenti.
Come secondo una bistecca Fiorentina dei loro allevamenti, tra le migliori che io abbia mai mangiato. Personale di sala gentilissimo, ci siamo alzati da tavola pieni e ampiamente soddisfatti.
Per la qualitĂ e quantitĂ del cibo mangiato prezzo ottimo.
Sicuramente torneremo!